Oranje

Vi forlod Nijmegen over middag og begav os ud på floden Maas (på fransk Meuse). Den udspringer i Frankrig og løber blandt andet gennem Verdun i Frankrig, Namur og Liege i Belgien og Maastricht og Nijmegen i Holland. Efter 925km munder den ud i Nordsøen. 

Maas har et snoet løb, meget lidt strøm, og er bredere end kanalerne i Tyskland.

Søer med god vanddybde, hyggelige havne, restauranter, campingpladser, strand, skov og et rigt fugleliv støder op til floden. 

Langs floden er marker og enge med græssende køer. En gang imellem passerede vi en by med kirke, hotel, restaurant, huse med fine haver og af og til en kabelfærge, der bandt byen sammen over floden.

To gange overnattede vi i havne i tilstødende søer. Skønt at nyde naturen, stilheden og den afslappede sensommer stemning i havnen. Den  tredje dag nåede vi til byen Roermond. 

Vi sejlede ind i bunden af den ret store havn, hvor pænt store sejlbåde med master lå fortøjet. Bådene sejler på den tilstødende sø og har også adgang til Nordsøen med masten på. 

Byen Roermond er  en mindre og meget hyggelig by. Der er en ældre bydel med en stor katolsk  katedral og en fin gammel bro over en mindre kanal , der går gennem byen. Butikker og restauranter er blandet med de mange gamle velbevarede bygninger.  

Der er et outlet med 150 butikker med over 200 designs  –  det største i Benelux.  Det var lavet som en meget smuk mindre by med lave bygninger i flotte farver. 

Næste dag sejlede vi videre til Maastricht. Vi gik gennem  5 sluser. De tre første store, men med  flydepullerter, der gør slusearbejdet let. Den fjerde var åben for gennemsejling. Den sidste var lille og indgang  til havnen ‘t Bressi, der ligger  i Maastricht centrum.  

Vi kom een time efter slusen var lukket og ringede uden de store forhåbninger til slusemesteren. Til vores overraskelse blev opkaldet besvaret. Vi blev lukket ind af en engelsk talende kvindelig slusemester, der havde tilbragt sin barndoms ferie i Danmark – det eneste fremmede land hun havde holdt ferie i. 

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Westen-Jensen
Michael Westen-Jensen
2. oktober 2016 15:30

Herligt og tydeligvis sundt for både krop og Sjæl 🙂

Thue
Thue
3. oktober 2016 18:34

Hej Pia & Carl, det er flot at i er kommet så langt!
Kender Holland lidt – det er fladt som en pandekage og lugter ofte af gylle.
Og så har hollænderne flere speed-kameraer end noget andet land jeg kender – men vel ikke på de floder og kanaler i sejler på. Men i Amsterdam har de skam speed-kameraer på mange af byens kanaler.
Fortsat god tur – vi glæder os til næste blog-indlæg fra jer

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

3
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Nye beretninger?