Sådan

Vi har haft mange bådshager, og mistet dem på forskellige måder.

To er  røget overbord, en blev efterladt i en fremmed havn, en blev stjålet og den sidste vi havde knækkede.

En bådshage er næsten uundværlig under slusning. Under forberedelsen af turen købte vi  for en sikkerheds skyld to, som vi fandt  på et rigtig godt tilbud hos Hellers i Kastrup

De er lavet af aluminium, hvide og ligesom alle vores andre bådhager med teleskop. Det har den fordel at længden kan justeres ved at skyde overdelen ind eller ud af underdelen.

Da vi skulle lægge fra kaj ved slusen i Münster kunne Pia ikke få bådshagens krog ud af pullerten  på kajen. Pludselig stod hun med kun underdelen, mens overdelen dinglede provokerende for sig selv på pullerten på land.

Lyset til slusen var for lang tid siden skiftet fra rødt til grønt og den anden Sportboot vi skulle sluse med var allerede på vej ind i slusekammeret.

Vi opgav videre forsøg på at bjærge den genstridige overdel  og sejlede een bådshage fattigere ind i slusen.

Heldigvis havde vi jo været forudseende og købt to.

Men den sidste led en krank skæbne,  da jeg under slusningen på forunderlig vis fik sat  den i klemme mellem pullerten og båden. Da båden bevægede sig  i slusen bukkede den som var den lavet af smør.

Flot.

På mindre end 20 minutter havde vi reduceret  vores overdådige beholdning af bådshager til nul.

Og hvor finder man midt inde i Tyskland en butik, der sælger bådshager ?

Vel fortøjret så jeg nærmere på den bukkede bådshage. Erfaring har lært mig at den knækker som en tændstik, hvis man forsøger at rette den ud ved at banke på den. I stedet skubbede jeg med besvær overdelen  ind i underdelen og  trak den med lidt mindre besvær ud igen. Næste gang jeg skød den ind gik det lidt nemmere. Da jeg havde skudt den ud og ind et par gange virkede den fuldstændig som før.

Så satte jeg vores cykler i land.

Fandt Google Map frem på iPhonen og lavede en kørevejledning til fortøjningsstedet hvor vi havde mistet den første bådshage.

Efter 1/2 times cykeltur  fandt jeg stedet.

Ingen bådshage på den første pullert. Anden pullert ligeså tom, men på den tredje var der bid. Her  hang bådshagen fuldstændig som da den var blevet agterudsejlet 1 1/2 time tidligere.

Jeg lagde mig på maven på  kajen og krøb så langt ud mod kanten jeg turde. Alligevel  kunne jeg  kun nå bådshagen med fingerspidserne. Jeg tog mod til mig  og rykkede lidt længere ud mod kanten. Så fik jeg med højre hånd fat om krogen på bådshagen, trak den forsigtigt fri fra pullerten og hev den op på kajen.

Vel oppe på land tog jeg  en selfie af mig med bådshagen og sendte den triumferende  til Pia. I kommentarfeltet tastede jeg

Sådan

 

Tak for du læste beretningen 

Vi elsker at høre fra læsere.

Hilsen, kommentar eller spørgsmål?

Fyr løs

…alt er velkomment

Abonner på kommentarer
Send mig en mail
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Thue
Thue
23. september 2016 8:08

Vi har en ekstra bådshage – med træskaft! Martina påstår hun ikke kan løfte den – så den skulle jeg ha givet jer tilbage da vi var i Tuborg Havn ??. Teleskop bådshager er potentielt farlige – der er msnge medsejlende hustruer der er gået over bord i forbindelse med at den delte sif i to – eller plastikgrebet “plop” faldt af og som følge fsldt den der betjente den baglæns i vandet ??? Det sjoveste jeg har set var en dame i Assens – hun holdt fast i et tov mellem bro og pæl og i stærk sidevind kunne… Read more »

Svante
Svante
24. september 2016 9:41

I må lære at kaste med lasso, Kallemand ?

Du er velkommen til at dele 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

4
0
Skriv din hilsen her ... x
()
x

Nye beretninger?